Корисни совети

Корисни советии

 

Грижа и нега за цвеќе

Особено ни е битна грижата и негата на цвеќето што ќе го набавите од кај нас. Редовното полевање ќе го продолжи животот на аранжманите и букетите, особено оние кои се креирани на сунѓер. На неколку дена менувајте му ја водата, нека биде секогаш свежа, а гранчињата засекувајте ги под агол од 45 степени отприлика по еден сантиметар.

Обидете се да не го ставате цвеќето на директно сонце или пак во близина на грејно тело, со цел тоа да ви го разубави станот колку што е можно подолго.

Овде, можете да прочитате и некои корисни совети за и околу негувањето на цвеќето.